Tot ce trebuie să știi despre bateriile Toyota care funcționează ca niște mini centrale

Este amuzant cum cu ani în urmă, șoferii se temeau în momentul în care cumpărau un vehicul hibrid de durata de viață a bateriei. De obicei, bateriile de pe aceste modele erau comparate cu cele clasice, de unde și confuziile care au apărut în acest sens.

Unul dintre cele mai mari eșecuri în cazul telefoanelor și laptopurilor au fost bateriile, iar utilizatorii au crezut că această problemă se va vedea și la mașinile hibrid. De asemenea, un alt mit spunea că odată bateria stricată, mașina hibrid trebuie să fie aruncată.

Acesta a fost unul dintre principalele mituri concentrate în jurul mașinilor hibrid. La acesta se adaugă și faptul că acestea sunt grele, consumă mai multă motorină și consumă totodată și foarte mult curent.

Bateria Toyota are garanție extinsă

Garanția producătorului pentru bateriile Toyota este de 5 ani sau 100000 km si indică deja că acest element este mai rezistent decât ne-am gândit cu toții. De asemenea, bateria a fost special concepută pentru a funcționa foarte mult timp.

În prezent, testele spun că bateria rezistă pe întreaga perioadă a garanției și chiar mai mult comparativ cu cazul mașinilor normale și clasice. Alegând o astfel de baterie pentru mașina ta, poți merge foarte mult timp fără să fie nevoie să o schimbi sau fără să ai probleme cu unele componente asociate cu bateria.

În multe cazuri, bateria va supraviețui mult timp și poate oferi mai multe servicii față de cele pentru care a fost proiectată.

Un exemplu în acest sens este faptul că prin comparație cu bateriile de pe Toyota Prius, din aceeași generație, aceste baterii noi rezistă mult mai bine la utilizări intense.

Bateriile Toyota pot fi reciclate

Toyota colectează în prezent 91% din bateriile de pe mașinile sale hibrid. Nu este suficient, motiv pentru care brandul japonez a lansat un nou plan foarte ambițios in care obiectivul este cel de a recupera 100% dintre aceste baterii. Ele sunt colectate la operatori independenți sau în service-uri, după care ajung la producător sau în centrele de reciclare.

Au fost făcute acorduri de reciclare cu companiile străine pentru ca bateriile de Lexus și Toyota să fie colectate în mod corespunzător.

Cele două companii lucreaza în mod similar. Metalele sunt separate și nu sunt contaminate, motiv pentru care pt să fie folosite din nou pentru fabricarea bateriilor noi. În plus este necesar să fie reciclate toate elementele care formează bateriile pentru a le putea folosi ulterior. Acesta este și cazul litiului, care până în prezent nu se recupera, însă a fost integrat treptat în mai multe procese.

Cum vor fi folosite bateriile?

Chiar dacă numeroase părți se aruncă pentru că în foarte multe cazuri bateriile nu sunt reciclate, bateriile de la Toyota primesc o nouă utilizare deoarece își mențin capacitatea de a stoca energia electrică. Pentru moment sunt trei proiecte unde sunt folosite bateriile pentru vehicule.

Unul dintre ele asigură alimentarea cu energie electrică în orele de vârf, altele sunt folosite UPS cu alimentare neîntreruptă și altele sunt sisteme de rezervă de urgență. În acest caz bateriile sunt cele care permit caselor să continue să folosească energie electrică pentru funcții de bază.

Specialiștii de la Toyota au găsit o metodă de a profita de bateriile care au încheiat ciclul de viață în mașini, dar pot să fie utilizate în continuare înainte de a fi reciclate.

De ce este important ca bateriile să fie reciclate?

Dacă bateriile nu sunt reciclate va crește necesitatea de a mări nivelul de minerit pentru metalele folosite. Cantitatea de CO2 necesară pentru a produce bateriile noi este mare și din acest motiv, pe lângă costurile de producție se adaugă și cele pentru minerit. Atunci când se  face reciclare corect, o bună parte din emisii sunt eliminate. De asemenea, sunt economisite materii prime importante.

Bateriile cu nichel si cadmiu s-au dovedit foarte poluante, deoarece cadmiul este un material toxic. De aceea se folosesc acum baterii cu hidrură de nichel și metal, pentru a minimiza în mod eficient impactul asupra mediului. Aceste baterii sunt reciclate mult mai eficient decât bateria cu nichel cadmiu, iar riscurile față de mediu generate de componentele extrase sunt reduse drastic, în funcție de eleentul metalic folosit în electrodul negativ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *