Ştiai că poţi prelungi durata de viaţă a bateriei în cel mai simplu mod şi fără efort?

Indiferent dacă ai o baterie Varta sau baterii de alte tipuri, conservarea duratei lor de viaţă este un subiect foarte interesant pentru conducătorii auto. Îţi oferim mai multe sfaturi care să te ajute să conservi durata de viaţă a bateriei pentru o perioadă foarte mare de timp, până la maximul indicat de producător.

Monitorizează nivelul de agent coroziv al bateriei

Fiecare baterie are în interior doi acizi puternici şi, în funcţie de sezon, este normal ca bornele bateriei să sufere de coroziune. În timp, rugina depusă va afecta funcţionarea acestor borne. Atunci când vezi că bornele sunt ruginite va trebui să le cureţi utilizând o perie de oţel şi apă curată. De asemenea, poţi folosi şi un spray de lubrifiere pentru a îmbunătăţi nivelul de protecţie al bateriei, ceea ce te va ajuta să economiseşti costurile de întreţinere, dar şi să prelungeşti durata de viaţă a bateriei.

Deconectează bateria atunci când nu foloseşti maşina

Dacă nu mergi cu maşina o perioadă lungă de timp, poţi deconecta bornele. O maşină, chiar şi în momentul în care este oprită, consumă curent, ceea ce înseamnă că afectează bateria.

Ceasul, kilometrajul şi toate funcţiile de memorie necesită în mod constant ca o baterie să funcţioneze corect. Pentru a împiedica descărcarea completă şi schimbarea unui număr mare de baterii, va trebui să deconectezi cablurile care leagă alternatorul la poli.

Testează des bateria maşinii

Este important să testezi regulat bateria de la maşina prin conectarea celor doi poli, negativi şi pozitivi, la un voltmetru. Dacă rezultatul este mai mic de 12 V bateria nu va mai putea alimenta corect partea electrică a maşinii, ceea ce înseamnă că mai devreme sau mai târziu, maşina nu va mai porni. Culoarea sau semnul roşu + corespunde polului pozitiv în timp ce semnul minus, de culoare neagră este pentru polul negativ. Nu conecta ambele cabluri pentru că rişti să te curentezi.

Nu folosiţi echipamentul electric cu motorul oprit

Dacă eşti obişnuit să asculţi muzică în maşini staţionare, trebuie să reţii faptul că acest obicei poate distruge bateria prematur. Acelaşi lucru este valabil chiar şi atunci când tot ce vrei este să porneşti aerul condiţionat atunci când maşina staționează.

Acest obicei prost, afectează buna funcţionare a componentelor electronice ale maşinii în momentul în care bateria nu este încărcată şi poate genera uzura prematură a bateriei.

Se recomandă protejarea bateriei de schimbările de temperatură

Bateria poate fi protejată de temperaturile extreme în mod simplu, fără uzarea componentelor interne ale sale. Anumite maşini noi au deja o funcţie de protecţie contra căldurii sau a frigului. Modelele vechi au nevoie de kituri de izolare termică pentru baterii.

Se recomandă investiţia într-un încărcător de foarte bună calitate

Investiţia într-un încărcător de baterii pentru maşină, de foarte bună calitate, menţine nivelul de încărcare optim pentru momentul în care maşina nu este utilizată sau trebuie oprită pentru o perioadă lungă de timp, cum ar fi în perioada unui concediu.

Foloseşte mai puţine electronice

Dacă ai copii şi trebuie să călătoreşti pe distanţe lungi este posibil să ai DVD playere pe care le conectezi la brichetă. Dacă aceste dispozitive oferă o sursă de entertainment pentru adulţi şi copii, sfatul nostru este să le foloseşti doar în călătoriile mai lungi de două ore.

Acest sfat este valabil şi pentru încărcarea unui telefon. Îţi recomandăm să pleci cu telefonul încărcat de acasă sau să ai cu tine un încărcător portabil extern şi să rezervi încărcarea telefonului în maşină pentru cazurile extreme sau pentru momentele în care foloseşti GPS-ul şi ai nevoie de încărcare periodică.

Cumpără baterii de calitate

Îţi recomandăm să cumperi baterii de calitate, cum sunt cele de pe Neobat. O baterie de calitate, de la producători de încredere va rezista mult mai mult decât una noname, despre care nu poţi citi review-uri nicăieri şi despre care nu ai auzit nimic.

Având în vedere toate sfaturile de mai sus, cu siguranţă îţi va fi uşor să menţii bateria în cea mai bună stare de funcţionare pentru foarte mult timp. Dacă bateria nu mai funcţionează corect, poţi încerca să o pui pe redresor, însă dacă nu îşi revine, nu insista să mergi cu o baterie deteriorată pentru că te poţi confrunta cu situaţii neplăcute în care maşina nu mai merge exact atunci când ai cea mai mare nevoie de ea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *