Cum poți feri bateria mașinii de îngheț?

Pentru că vine iarna este momentul să dicutăm despre modul în care bateria mașinii poate fi ferită de îngheț. Vremea rece poate produce ravagii asupra bateriei, mai ales dacă este veche sau are tendința de a se descărca repede. Dacă ai o astfel de baterie, este posibil să te întânlnești cu următoarele probleme: poți descoperi că mașina ta nu mai pornește din cauza frigului în momente importante sau nu vei mai putea pleca la serviciu pentru ca mașina nu mai pornește dimineața, după ce o noapte întreagă a stat în ger. Poți evita să te confrunți cu astfel de situații neplăcute urmând sfaturile de mai jos.

Pasul 1

Curăță bornele bateriei înainte de sezonul hibernal. Deconectează bornele bateriei de la baterie folosind șurubelnițe corespunzătoare. După ce bornele au fost deconectate, curăță bine contactele folosind un dispozitiv special sau o soluție specială. Bornele trebuie curățate până când devin lucitoare. Nu trebuie să rămână semne de coroziune. După ce ai terminat, asigură-te că strângi corect bornele atunci când montezi bateria la loc.

Pasul 2

Apelează la un mecanic înainte de începutul iernii și roagă-l pe acesta să verifice sistemul electric. Acest lucru este important deoarece, deși bateria poate fi într-o formă bună, alternatorul vehiculului ar putea să se defecteze și să aibă nevoie de reparații sau înlocuire. Dacă alternatorul nu funcționează corect, bateria nu va fi complet încărcată. O baterie încărcată parțial este mult mai susceptibilă la îngheț.

Pasul 3

Încarcă bateria folosind un încărcător de baterii înainte de o noapte deosebit de rece. Asigură-te că bateria este complet încărcată. O baterie complet încărcată este în siguranță la temperaturi până la -76 grade F. Dacă nu detii un încărcător, bateria e goală și bănuiești că temperatura va scădea sub zero, scoate bateria și depoziteaz-o în interior până când trece vraja rece.

Cumpără și instalează o baterie nouă dacă constați că vechea baterie este deseori goală sau are nevoie de încărcare prea des. Pe termen lung, o baterie nouă se va dovedi cea mai bună soluție în special pe timpul iernii. Dacă noua baterie  da rateuri, este foarte probabil ca sistemul electric al vehiculului să funcționeze defectuos și va trebui să duci vehiculul la un profesionist pentru reparații.

Bateriile conțin acid care pot genera scurgeri și emanații de gaz exploziv dacă este expus la flacără sau scântei electrice. Bornele bateriei conțin compuși de plumb, despre care se știe că pot genera cancer și alte afecțiuni. Este recomandat să te speli pe mâini după manipularea unei baterii.

O conexiune proastă a bornelor poate determina bateria să nu funcționeze. Cu siguranță merită efortul de a verifica terminalele, deoarece este mai ușor și mai puțin costisitor să înlocuiești conectorii și să cureți bornele decât să cumperi o baterie nouă.

Bornele defecte împiedică bateria să furnizeze electricitate mașinii, ceea ce poate duce la o funcționare slabă a sistemelor electrice. Luminile pot deveni slabe și este posibil ca demarorul să nu poată porni motorul.

O bornă necorespunzătoare poate provoca acumularea unei substanțe asemănătoare cu pulberea în jurul punctelor de conexiune. Această coroziune poate cauza conexiunea slabă a bateriei. Poți deconecta cablurile bateriei, pentru a curăța bornele și conectoarele cu un amestec de bicarbonat de sodiu și apă pentru a elimina coroziunea.

Dacă terminalele care funcționează defectuos împiedică o conexiune bună a bateriei, alternatorul nu va putea reîncărca corect bateria. Acest lucru ar putea determina bateria să pară stricată, însă înainte de a cumpăra altă baterie este foarte important să verifici și acest aspect.

Supraîncărcarea bateriei este o problemă frecventă pe vehiculele de astăzi. Supraîncărcarea bateriei  poate reduce semnificativ durata de viață a acesteia, reducându-I eficiența  și, în cazuri extreme, poate duce chiar la explozia bateriei. Supraîncărcarea este o problemă care poate fi dificil de observat și de aceea este reocomandat ca bateria să fie verificată măcar o dată pe an în service.

Pentru ca aceste situații să fie evitate este recomandat să cumperi cele mai bune baterii. Neobat ofera baterii de foarte bună calitate, la cele mai avantajoase prețuri, toate produsele fiind de la branduri recunoscute. Cu o baterie bună, șansele ca aceasta să atingă durata maximă de funcționare sunt foarte mari. Acesta este de altfel și argumentul pentru care ar trebui să investești în cele mai bune baterii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *