Cum îţi poţi alege corect bateria pentru maşină?

Numai cu ajutorul bateriei auto îţi poţi porni maşina, aşa că este foarte important să o alegi bine. Îţi prezentăm câteva criterii care te vor ajuta să-ţi găseşti bateria de care ai nevoie. În momentul în care cumperi o baterie auto sunt mai multe criterii de care îţi recomandăm să ţii cont.

Pe piaţă există numeroase modele diferite şi, pentru a alege bateria potrivită, îţi prezentăm un scurt ghid. Indiferent dacă alegi baterii Varta sau alt brand de baterii pe care le găseşti pe Neobat, detaliile sunt cele care contează cel mai mult.

Ştiaţi că dimensiunea bateriei este foarte importantă?

Înainte de a te uita la capacitatea pe care o are bateria auto, va fi necesar să ştii dimensiunile sale. Acest criteriu poate să nu aibă neapărat impact asupra performanţelor bateriei, însă este un parametru foarte important, de care îţi recomandăm să ţii cont, altfel rişti ca bateria ta să nu se potrivească în spaţiul special construit pentru ea. Anumite maşini au slot-uri care nu permit găzduirea unor baterii de dimensiuni diferite. Acest lucru înseamnă că o baterie cu o dimensiune nepotrivită nu va putea fi utilizată.

Cât de puternică trebuie să fie bateria ta?

În ceea ce priveşte puterea, este important să fie aleasă o baterie corespunzătoare modelului de maşină, care să facă faţă pornirilor şi consumului general. Bateria are o putere măsurată în amperi, iar intensitatea la pornire nu trebuie neglijată, în special dacă locuieşti într-o zonă mai rece sau ai motorul vechi, care foloseşte ulei vâscos. Dacă nu eşti sigur, mai bine cumperi o baterie mai puternică, chiar dacă are un cost mai mare.

Nu uita nici de capacitatea pe care o are bateria ta

Capacitatea bateriei reprezintă cantitatea de energie electrică pe care aceasta o furnizează în momentul utilizării normale. Ea se exprimă în amperi pe oră şi îţi oferă indicaţii despre performanţa bateriei. Cu cât bateria este mai mare, cu atât are mai multă putere.

Tensiunea nominală contează în momentul în care cumperi o baterie auto

Cele mai multe modele de autoturisme din prezent au o tensiune nominală de 12V, însă sunt şi modele cu 24V, care sunt de obicei puse pe maşini grele, cum sunt autobuzele şi camioanele. Este foarte important să afli tensiunea de care are nevoie maşina ta înainte de a alege bateria, iar pentru acest lucru trebuie doar să citeşti manualul de întreţinere, care vine la pachet cu maşina.

Tehnologia maşinii este un factor decisiv în alegerea bateriei

Dacă ai tehnologie Start & Stop pe maşină, aceasta va avea impact asupra modului în care funcţionează bateria. Bateriile pentru această tehnologie sunt concepute special şi sunt mari consumatoare de energie. Ele sunt, în general, mai scumpe. Dacă maşina nu este echipată cu dispozitivul acesta, poţi alege şi o baterie standard.

Preţul poate fi un factor de decizie

Preţul reprezintă, de obicei, cel mai important factor de decizie, însă îţi recomandăm să nu alegi un produs de o calitate slabă doar pentru că are un preţ mic. Rezultatele se vor vedea în foarte scurt timp şi vei descoperi cum investiţia ta a fost, practic, inutilă. Bateriile de brand, cum sunt cele produse de Varta, au un preţ foarte bun raportat la calitatea oferită.

Bateria trebuie să corespundă tipului de utilizare specific maşinii. Dacă ai o maşină cu numeroase opţiuni electronice, cum ar fi scaunele încălzite, camera de vedere pe spate, aer condiţionat, GPS sau senzori sau atunci când călătoreşti frecvent pe distanţe scurte evită să alegi cel mai ieftin produs. Nu îţi va satisface nevoile. În cazul acesta, îţi recomandăm să alegi o baterie premium, care îţi va asigura longevitatea acesteia.

Sunt numeroase branduri de baterii auto pe piaţă, pe care le comercializăm şi noi la Neobat şi pe care le recomandăm cu toată încrederea. Bateriile de brand sunt testate de către producător înainte de a fi scoase la vânzare şi vin cu garanţia unei firme recunoscute la nivel internaţional.

Ulterior, pentru ca bateria ta auto să reziste foarte mult timp, tot ce trebuie să faci este să ai grijă de ea în mod corespunzător. Nu este greu şi trebuie doar să urmezi paşii indicaţi de producător în acest sens sau de specialiştii de pe site-uri şi forumuri. Găseşti şi pe site-ul nostru mai multe sfaturi despre modul ideal de a întreţine o baterie, astfel încât să beneficiezi de capacitatea sa maximă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *