Ce poţi face când bateria de la maşină este complet goală

Ţi se poate întâmpla des să constaţi că bateria de la maşină este goală. Mai ales iarna, această problemă se întâmplă foarte des şi mulţi şoferi se luptă cu ea, deci ai nevoie de câteva sfaturi pentru a evita să nu poţi pleca de pe loc.

Maşina nu porneşte, nu intra în panică!

Butonul de pornire este apăsat sau cheia este rotită în contact şi demarorul se luptă pentru a porni motorul? Motivul pentru care motoarele nu pornesc este adesea reprezentat de o baterie complet descărcată.

Bateria auto este goală – 5 sfaturi utile pentru reîncărcarea ei

Dacă motorul nu porneşte după a treia încercare, aşteaptă câteva minute până la următoarea pornire a motorului, pentru a permite bateriei maşinii să se recupereze. După aceea, verifică mai întâi dacă toţi consumatorii de energie electrică, precum radio, iluminare interioară, aer condiţionat, lumini etc. sunt opriţi. Apoi încearcă să porneşti din nou vehiculul.

Primul sfat nu a ajutat şi maşina tot nu porneşte? Există posibilitatea de a ajuta bateria goală cu o încărcare. Se poate folosi o banca de putere sau o baterie externa cu ajutorul căreia motoarele pot fi, de obicei, pornite rapid.

Ce poţi face atunci când nu ai o baterie de rezervă

Dacă nu ai o bancă de energie pentru pornire automată, există posibilitatea de a da un boost de energie bateriei. Pentru a face acest lucru, ai nevoie de un cablu jumper şi de o a doua baterie auto sau un al doilea vehicul cu o baterie suficient de încărcată.

Dacă bateria maşinii este goală, ajută adesea un al doilea vehicul. După procesul de legare a bateriei, motorul nu trebuie pornit imediat, deoarece bateria goală a autovehiculului trebuie mai întâi să se încarce suficient cu ajutorul alternatorului, pentru ca următoarea pornire să poată avea succes. O opţiune şi mai bună este să încarci complet bateria cu un încărcător pentru baterii auto. Şi iată-ne deja la următorul sfat.

Încarcă bateria goală cu un încărcător de baterii auto. Încărcătoarele automate moderne sunt ieftine şi asigură o pornire fiabilă a maşinii. Încărcătorul necesită o conexiune la reţeaua de 230V şi trebuie conectat numai la stâlpii de sprijin din vehicul sau la bornele bateriei. Datorită numărului mare de încărcătoare, de multe îţi va fi greu să găseşti încărcătorul potrivit pentru maşina ta.

Dacă primele patru sfaturi pentru repornirea bateriei auto nu au ajutat, atunci poate exista un defect la bateria auto. Dacă s-a constatat un defect al bateriei maşinii, atunci aceasta trebuie înlocuită.

Cumpărarea bateriei auto online nu mai este o problemă în zilele noastre. Achiziţionarea bateriei este adesea mult mai ieftină online decât în ​​ateliere sau în magazinele de hardware. Dacă ştii ce baterie auto este necesară, este recomandabil să compari bateriile pentru a găsi cel mai bun produs. În magazinul nostru vei găsi doar produse provenite de la producători consacraţi, care oferă calitate la cele mai mici preţuri.

La temperaturi scăzute este necesar să foloseşti baterii noi şi de cea mai bună calitate. Dacă ai timp şi oportunitatea de a crea medii mai calde, atunci poţi profita de această ocazie. De exemplu, mută maşina în garaj sau aşteaptă până la ora prânzului, când temperaturile ajung din nou pe plus.

Este mai simplu să previi decât să remediezi

Nu este necesar să te confrunţi cu o baterie goală. Întreţinerea regulată a bateriei face parte, de asemenea, din întreţinerea şi îngrijirea unei maşini, cum ar fi schimbarea anvelopelor, realimentarea şi schimbarea uleiului. Bateria este lângă motor, a doua inimă a vehiculului, şi este esenţială deoarece motorul cu o baterie goală nu poate fi pornit.

 Îţi recomandăm ca cel puţin de două ori pe an să te ocupi de întreţinere şi iarna să fii mereu pregătit cu un încărcător automat pentru a încărca bateria. Multe baterii avariate de scurtcircuit trebuie să fie încărcate din când în când cu un încărcător, deoarece acestea nu pot fi complet încărcate de alternator, iar bateria pierde, in acest fel, energie continuu. Pentru a evita o baterie complet goală în maşină, pur şi simplu lasă bateria la încărcat peste noapte.

Dacă vrei să te asiguri că ai mereu bateria funcţională şi că nu există momente în care nu poţi pleca de pe loc, recomandarea noastră este sa alegi o baterie de calitate premium, aşa cum sunt şi cele de pe Neobat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *